Ontstaan van de radio

Het ontstaan van de eerste radioapparatuur moeten we terug naar het jaar 1895.


De Italiaan Guglielmo Marconi ontdekte dat met een soort van piepjes kon versturen in morseschrift, dit is een soort alfabet met combinaties van korte en lange piepjes.


De ontvanger van deze piepjes moest deze ontcijferen, deze vorm van uitzenden van deze codes werd in die tijd alleen gebruikt voor o.a. Politie, het Leger en op schepen.
Al snel werd deze manier van radio maken ontdekt door de kranten, zo kon met veel sneller het nieuws sneller verspreiden.

De eerste radio uitzendingen


De eerste uitzendingen met spraak en muziek vond plaats in 1906, deze uitzendingen waren in die tijd vooral gevuld met nieuws berichten en hoorspelen.
De eerste radio uitzending in Nederland vond plaats in 1919, deze kwam vanuit het huis van Hanso Schotanus a Steringa Idzerda in Den Haag.

http://youtube.com/watch?v=FdQsoGZ65lc
In 1933 werd de eerste auto verkocht waar zich een autoradio in bevond.
Wij kennen vanaf het begin tot nu de volgende mogelijkheden van uitzenden, de lange golf, de korte golf de midden golf, de FM band en nu zitten wij in het digitale tijdperk van het DAB systeem, oftewel we zijn gegaan van Analoog naar Digitaal.

Illegale radio piraten

Al snel vond men het fenomeen radio piraat uit, vroeger vanuit kleine zolder kamertjes, en later vanuit grote ruimtes { schuren, keten enz enz. }

Ook ik ben begonnen als radio Piraat

Ik was 14 jaar oud toen ik in aanraking kwam met de illegale radio.
Lees hier hoe dit tot stand is gekomen.
Nu maak ik legaal radio via de digitale snelweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.