Hoe ik ben begonnen als piraat

Hoe ben in begonnen

Hoe ik ben begonnen als piraat

Het jaar 1978, ik was net 14 jaar.
Mijn broer studeerde elektro techniek, hij was in het bezit van een hobby doos waarmee je een klein zendertje mee kon maken.
Samen met mijn boer prutsen we er wat af om naast het piep kleine signaal ook muziek erbij op te krijgen, dit gebeurde toen nog met een cassette deck.

Natuurlijk moest dit groter.

Al snel werd met de kennis van mijn broer een andere zender gebouwd en wel een balans zender, met 2 transistors erop de 2N2219A goed voor het vermogen van 1 watt die ondersteund werd door een eigen gemaakte dipool gebogen van een oud stuk koper draad.
Natuurlijk was dit vermogen nog lang niet genoeg, dus al snel over de de MRF zenders, goed voor vermogen vanaf 6 watt.
In die tijd kon je met dit vermogen zeker een afstand afleggen van minimaal 35 km.

Nog niet genoeg.

Na vele jaren te hebben gepruts met diverse zenders heb ik er maar voor gekozen om in een team te gaan draaien.
Het voordeel hiervan was dat je als je gepakt werd de boetes door het team betaald werd, en dus hadden we ook de mogelijkheid om nog grotere zenders aan te kopen.
Ook moest er een keet komen die geplaatst werd bij een boer, een zender van 2kw met een mast van 35 meter met 2 antennes erin was voor die tijd 1995 t/m 2005 veel voor die tijd.
Maar het moest bij ons nog groter, Onder naam Koale Kermis Radio hebben wij het laatste jaar in 2011 een uitzending verzorgd vanuit een cafe met een vermogen van 13 kw met een masthoogte van 80 meter waar 6 richtantennes in zaten.

Hoe nu verder.

In 2013 hebben we besloten om te stoppen als radio piraat, de kosten werden te hoog en dan is de lol eraf.
Maar het bloed kruipt waar het niet kruipen kan, de muziek maar vooral radio maken is achteraf wel een hele grote passie voor mij.
Het digitale tijdperk is voor mij aangebroken, een grote studio achter in de tuin gebouwd met een cafe gedeelte erbij, deze ruimte is voorzien van alle gemakken.
Inmiddels maak ik 4 keer per week een radio programma bij 2 verschillende stations.

The Late Night Show & Combinatie Centraal

Mijn hart zal altijd liggen bij de piratenmuziek, maar omdat ik een echte muziek liefhebber ben en dus ook van Engels talige muziek hou, maak ik van maandag t/m woensdagavond van 22 tot 24 uur het programma The Late Night Show, en op de vrijdagavond van 20 tot 24 uur een programma onder de naam De Combinatie Centraal vol met piraten muziek.
Al mijn uitzendingen kun je niet alleen beluisteren maar ook LIVE meekijken in de studio en meekijken met de meegedraaide video clips.

Graag tot ziens bij 1 van mijn uitzendingen.

The Late Night Show & Combinatie Centraal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.