Rudi in het bekende Tv programma Million Dollar Desert
Het belooft een bloedhete strijd te worden.
De succesformule blijft dezelfde. De deelnemers moeten polsbandjes ter waarde van 10.000 euro verzamelen en proberen de finale te halen, om die bandjes te kunnen verzilveren en kans te maken op een gigantische geldprijs. Afgevallen spelers vertrekken níet naar huis: één van hen maakt zelfs kans om terug te keren!
Million Dollar Desert wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest en is vanaf 9 september elke maandag en woensdag om 21.30 uur te zien bij NET5.
In Million Dollar Desert proberen 30 spelers te overleven in de woestijn. Maar overleven is niet de enige beproeving… Elke speler start met drie polsbandjes die elk 10.000 euro waard zijn. Tijdens bloedstollende spellen dagen de woestijnbewoners elkaar uit en kunnen zij polsbandjes winnen en verliezen. Ze kunnen ook bandjes krijgen: als iemand opgeeft en vertrekt omdat het te zwaar wordt, moet hij zijn bandjes weggeven aan één van de achterblijvers. Vriendschappen opbouwen is dus essentieel – en kan uiteindelijk zelfs een fortuin waard zijn. De spelers die over zijn, krijgen in een bloedstollende finale de kans om al hun verdiende bandjes om te zetten in keiharde cash. Maar ze kunnen op de valreep ook nog alles verliezen.
Maar het wordt nog zwaarder…
Wat de deelnemers aan Million Dollar Desert niet weten, is dat afgevallen spelers niet naar huis gaan. Zij gaan naar een onherbergzame plek, ver van het hoofdkamp: Snakehill. Er is hier bijna niets… maar wél een polsbandje ter waarde van 100.000 euro. De afvallers strijden tijdens kleine games om in het spel te blijven. De speler die het hier tot het eind toe weet vol te houden, keert – als volslagen verrassing voor de anderen dus – terug in de grote finale om óók het finalespel te spelen.
In Million Dollar Desert gaan de deelnemers de strijd aan met zichzelf, elkaar en de elementen. Wie overleeft de woestijn, wie keert terug van Snakehill en wie wint die ultieme prijs?
Million Dollar Desert wordt geproduceerd door Monday Media, in samenwerking met Talpa Studios.
Uitzendingen: vanaf 9 september, elke maandag en woensdag om 21.30 uur bij NET5. En terug te kijken op kijk.nl
Rudi bij RTV-Oost Tijdens revalidatie vond Rudi zijn roeping: “Wil mensen met een rugzakje werk bieden”
14 oktober 2023, 18:58•3 minuten leestijd
‘De ogen gingen mij open’
Kwestie van goed begeleiden
Met smileys laten zien hoe je je voelt
Lunchen met koningspaar
Succes met een randje
Van beperking naar kans
Rudi Tukkers luncht met koning Willem-Alexander en koningin Maxima
Nietsvermoedend liep Rudi Tukkers met zijn vrouw Ingrid door de binnenstad van Haarlem. Daar werd hij gebeld. Op zijn mobiel zag hij een onbekend nummer en normaal gesproken neemt Rudi dan niet op. “Iets in mij gaf me toch het seintje om deze oproep wel te beantwoorden en dus nam ik op. Met de Dienst van het Koninklijk Huis kreeg ik te horen en daarna vertelden ze me dat ik één van de honderd Nederlanders ben, die met de koning en de koningin mogen lunchen. Mijn mond viel open en ik was niet eens in staat om direct te reageren. Ik was echt helemaal perplex,” beschrijft Rudi Tukkers deze voor hem enorme verrassing. “Het telefoontje werd nog eens bevestigd door een brief van het Koninklijk Huis met daarin de uitnodiging om met nog andere 99 Nederlanders te lunchen met koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Die lunch is in de Oranjezaal van Huis ten Bosch. Op 26 april is deze bijeenkomst en onze koning bekleedt dan tien jaar de troon. We zitten dan met al die anderen aan tien tafels voor tien personen. Tot en met dat moment en misschien ook nog wel daarna leef ik toch een beetje in de zevende of moet ik nu tiende hemel zeggen,” lacht Rudi Tukkers.
De Ootmarsummer weet echter ook direct weer te relativeren. Hij is de grote initiator van twee kringloopwinkels in Ootmarsum en Denekamp, die er vooral zijn voor gezinnen, die leven onder de armoedegrens. “In de jaren dat we bestaan hebben we ruim 2000 gezinnen onder die armoedegrens mogen helpen. Dat doen we zonder enige subsidie te krijgen. Dat kunnen we vooral realiseren door de ondersteuning van vrijwilligers en mensen, die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt of een beperking hebben. Inmiddels lopen er ruim 80 mensen op onze werkvloer en samen staan we altijd klaar voor anderen, “laat Rudi Tukkers heel duidelijk weten dat hij voorgedragen is dankzij de teamprestatie van al die mensen, die in de kringloopwinkels ‘Puur Geluk’ werken.
Het koningspaar nodigde ter gelegenheid van het tienjarige koningschap honderd mensen uit voor een feestelijke lunch. Daarmee wilden de koning en de koningin mensen bedanken, die zich hebben ingezet voor hun omgeving en voor de maatschappij. Rudi Tukkers is door meerdere personen voorgedragen. Samen met de Ootmarsummer zijn er 9100 mensen voor deze lunch doorgegeven. Na een loting onder toezicht van een notaris zijn honderd mensen aangewezen, die dankzij ingestuurde motivaties, samen met de koning en koningin mogen genieten van een ‘koninklijke lunch’. “Het voelt echt als een bekroning voor wat wij met onze kringloopwinkels doen. Wij hebben een andere visie en weten dat ook in de praktijk tot uiting te brengen. Uiteindelijk gaat het daarom. Het moet niet bij beloften blijven, maar de daad bij het woord voegen. Je moet klaar staan voor anderen en zeker als die ander je nodig heeft. We zijn na de overstromingen naar Limburg geweest om hulpgoederen te leveren. Direct na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne stonden we daar aan de grens, maar ook lokaal willen we er zijn voor mensen, die het in onze maatschappij moeilijk hebben. Ik denk dat onze visie er toe bijgedragen heeft dat ik straks mag lunchen in Den Haag in het paleis ‘Huis ten Bosch’. Ook dan ben ik mezelf en zal ik eerlijk blijven, want de overheid blijft stelselmatig in gebreke om de mensen te helpen, die echt behoefte hebben aan structurele hulp. Dat roep ik niet alleen, want ik weet me gesteund door al die mensen bij ons op de werkvloer. Samen willen we er voor anderen zijn en als dat lukt is het een echte bekroning op ons werk,” besluit Rudi Tukkers.